Saturday, 25 December 2010

Christmas Celebration...

Whassup....finally i`ve settle my laundry,actually since i`m back from Kuala Lumpur last Thursday no one my clothes was laundry,hahah..i`m getting lazy when in home.My first activities is going to Sungai,haha if i`m not mistaken last time that i am swimming in Sungai was 2008..lama sudah kan?Sungai di kampung Calvin yang dulu sangat cetek,tapi sekarang my God...punya lah dalam sampai boleh berenang,apa lagi Calvin menghabiskan hampir sejam memanjakan diri dalam Sungai.
Christmas....akhirnya tiba,semalam Calvin berkesempatan mengikuti ibadah pertama Natal 2010,apa yang Calvin perasaan,generasi baru khususnya sudah menampakan potensi2 hebat dalam pelayanan,Calvin teringat suatu ketika dahulu yang mana calvin berada di posisi yang sama dengan mereka..sigh!Ermm mengeluh kerana Calvin tidak sanggup untuk mengonsikan apa yang terjadi dalam kometmen Calvin dalam pelayanan.Biarkan mereka dalam pelayanan,and just support from the back...inilah peluang bagi mereka untuk lebih dekat ngan sang pencipta.
Sambutan Natal tahun ini tidak banyak berubah sepertimana tahun2 yang sudah,apa yang membezakan ialah dari segi sambutan,tahun ini ramai muka2 baru yang Calvin lihat,mungkin transformasi yang di lakukan oleh pihak kepimpinan Gereja membuatkan mereka tertarik untuk datang ke gereja,yang lebih membuatkan Calvin teruja ialah ada di antara mereka yang benar2 daripada agama saudara,dan membuat keputusan untuk memiliki Jesus Christ dalam hidup mereka....apapun natal tahun ini boleh dikatakan berjaya,cuma yg tak bestnya pertandingan yang Calvin anjurkan tak mendapat sambutan yang mengggalakan,takpe harap2 tahun depan Calvin dapat lagi menyumbang sesuatu untuk gereja di kampung.
Lari topic jap boleh kan?Hehe...Calvin sangat suka kalau nampak mereka yang tengah bercouple2 ne sekurang2nya mitos yang mengatakan cinta di antara orang macam kita tidak berkesudahan,namun mereka silap sebab ada di antara kawan2 Calvin yang sudah memasuki usia 3 tahun dalam perhubungan lebih advance ada di antara mereka yang masuk dah 7 tahun uolls....Calvin punye jangka hayat perhubungan tak yah tanya hahah,mungkin bukan jodoh thats why selalu di putus di tengah jalan,apapun Calvin masih percaya bahawa adanya cinta di kalangan Orang Macam Kita.....(^_~)

1 comment:

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih atas kembara ziarah maya”

moga ade respon yang baik diantara blog yerr